Binnenkort nieuwe editie ‘Kwaliteit verbeteren in de zorg’

9 mei 2018

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de tweede, en geheel herziene, editie van het boek ‘Kwaliteit verbeteren in de zorg’. De eerste editie, uit 2010 en inmiddels aan de 7e druk, was toe aan een opfrisbeurt.

De tweede editie is allereerst geactualiseerd en sluit dus weer helemaal aan bij de actuele stand van wet- en regelgeving en de actualiteit. Daarnaast is er in de nieuwe editie meer aandacht voor mechanismen van verandering – zoals de relatie tussen kostenbesparing en kwaliteitsverbetering, borging als onderdeel van het gehele verbetertraject en zaken als probleemeigenaarschap –, is een hoofdstuk toegevoegd over Verbeterkracht – de mate waarin een organisatie bereid en in staat is te verbeteren – en is er meer aandacht voor het gebruik van data voor kwaliteitsverbetering. Tot slot is een aantal veelgebruikte methoden en technieken toegevoegd.

Congres HBO-V docenten
Vorige maand, tijdens het congres ‘Hoe leren leuker wordt! Kwaliteit verbeteren in het hbo-v onderwijs’, gaf auteur en Zorgverbeteraar Jonas Rubrech al een voorproefje aan een groep HBO-V docenten aan de hand van zijn ‘Tien geboden van Verbeterkracht’. Docenten kunnen alvast een docentexemplaar aanvragen.

Datzaljeleren.nl
Ook nieuw bij deze editie is Datzaljeleren: een vraaggestuurde e-learning die zich aanpast aan het niveau van de gebruiker. Onderwerpen die de cursist al goed beheerst hoeven niet onnodig lang herhaald te worden, omdat het systeem herkent wat de gebruiker wel en niet onder de knie heeft. Gedeelten die de gebruiker juist nog niet zo goed begrijpt, worden extra getraind.

De productie van de nieuwe editie van ‘Kwaliteit verbeteren in de zorg’ zit in de laatste fase. Het boek verschijnt volgens planning nog voor de zomer.

Congres: Kwaliteit verbeteren in het hbo-v onderwijs op 12 april

9 maart 2018

Op 12 april organiseren Pearson en ExpertCollege vanaf 12:00 uur het congres ‘Hoe leren leuker wordt! Kwaliteit verbeteren in het hbo-v onderwijs’. Het congres is bedoeld voor hbo-v docenten en vindt plaats in Amstelveen.

Hier krijgt u informatie over blended learning, hoort u hoe dit op de Hogeschool Rotterdam wordt toegepast en gaat u met andere docenten hierover in gesprek. Daarnaast krijgt u het herziene productaanbod van Pearson en ExpertCollege te zien. U wordt door auteur en Zorgverbeteraar Jonas Rubrech bijgepraat over de 2e editie van zijn boek Kwaliteit verbeteren in de zorg. Daarnaast zal hij ingaan op praktijkvoorbeelden van projecten rond kwaliteitsverbetering in de zorg. We introduceren ook een geheel nieuw platform, waarmee u klinisch redeneren in uw onderwijs kunt integreren.

Programma

  • 12.00-13.00: Lunch
  • 13.00-13.20: Blended learning, de theorie
  • 13.20-13.50: Blended learning in de praktijk
  • 13.50-14.20: Workshop
  • 14.20-14.40: Pauze
  • 14.40-15.10: Productaanbod Pearson/ExpertCollege
  • 15.10-15.40: Kwaliteit verbeteren in de zorg
  • 15.40-16.10: Klinisch redeneren
  • 16.10-17.00: Netwerkborrel

Eerder nieuws >>

Naar boven